Home Ekonomi, Biznes dhe Finance Qeveria miraton listën e pronave të paluajtshme që shpronësohen për interes publik

Qeveria miraton listën e pronave të paluajtshme që shpronësohen për interes publik

5 min read
0
237

TIRANE, 28 Shkurt /ATSH/- KĂ«shilli i Ministrave miratoi sot listĂ«n pĂ«rfundimtare tĂ« pronave, nĂ« pronĂ«si ose nĂ« pĂ«rdorim, tĂ« BashkisĂ« ShkodĂ«r qĂ« shpronĂ«sohen pĂ«r interes publik. Sipas relacionit qĂ« shoqĂ«ron kĂ«tĂ« vendim, ndryshimi i destinacionit tĂ« njĂ« sipĂ«rfaqeje prej 428 m2 tĂ« katit pĂ«rdhes tĂ« godinĂ«s, sipas planimetrisĂ« bashkĂ«lidhur, nga fusha e pĂ«rdorimit “PronĂ« pĂ«r realizimin e programeve arsimore”, kalon pĂ«r t’u pĂ«rdorur si QendĂ«r e Ofrimit tĂ« ShĂ«rbimeve Publike tĂ« Integruara tĂ« ADISA-s, nĂ« BashkinĂ« ShkodĂ«r.

Bashkisë Shkodër i ndalohet ta ndryshojë destinacionin e përcaktuar sipas këtij vendimi. Ngarkohen Ministria e Brendshme, Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Bashkia Shkodër dhe kryeregjistruesi i Pasurive të Paluajtshme të Republikës së Shqipërisë për zbatimin e këtij vendimi.

Gjithashtu, nĂ« mbledhjen e sĂ« mĂ«rkurĂ«s qeveria miratoi, shpronĂ«simin, pĂ«r interes publik, tĂ« pronarĂ«ve tĂ« pasurive tĂ« paluajtshme, pronĂ« private, qĂ« preken nga realizimi i projektit “Rishikim i kalimeve kĂ«mbĂ«sore (trotuar) dhe i hapĂ«sirave publike nĂ« rrugĂ«n “GjykatĂ« – Akademia e MarinĂ«s – 7 pallatet”, faza I”, VlorĂ«.

ShpronĂ«simi bĂ«het nĂ« favor tĂ« BashkisĂ« VlorĂ«, menjĂ«herĂ« pas botimit tĂ« kĂ«tij vendimi nĂ« “Fletoren zyrtare”.

PronarĂ«t e pasurive tĂ« paluajtshme, qĂ« shpronĂ«sohen, do tĂ« kompensohen nĂ« vlerĂ« tĂ« plotĂ«, sipas masĂ«s sĂ« kompensimit pĂ«rkatĂ«s, qĂ« paraqitet nĂ« listat emĂ«rore me tĂ« dhĂ«nat e pronarĂ«ve qĂ« shpronĂ«sohen, bashkĂ«lidhur kĂ«tij vendimi, pĂ«r pasuritĂ« “truall” dhe “ndĂ«rtesĂ«â€, me vlerĂ« 76 860 572 (shtatĂ«dhjetĂ« e gjashtĂ« milionĂ« e tetĂ«qind e gjashtĂ«dhjetĂ« mijĂ« e pesĂ«qind e shtatĂ«dhjetĂ« e dy)  lekĂ«.

Shpenzimet procedurale, në vlerën 50 000 (pesëdhjetë mijë) lekë, do të përballohen nga buxheti i vitit 2018, miratuar për Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë.

ShpronĂ«simi tĂ« fillojĂ« menjĂ«herĂ« pas botimit tĂ« kĂ«tij vendimi nĂ« “Fletoren zyrtare”.

Pronarët do të kompensohen, për efekt shpronësimi, pasi të kenë paraqitur dokumentacionin e plotë të pronësisë pranë Bashkisë Vlorë. Zyra Vendore e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme Vlorë, brenda 30 (tridhjetë) ditëve nga data e miratimit të këtij vendimi, në bashkëpunim me Bashkinë Vlorë, fillojnë procedurat për hedhjen e gjurmës së projektit mbi hartën treguese të regjistrimit, sipas planimetrisë së shpronësimit të miratuar, dhe bëjnë kalimin e pronësisë për pasuritë e shpronësuara në favor të shtetit.

Zyra Vendore e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme Vlorë të pezullojë të gjitha transaksionet me pasuritë e shpronësuara, deri në momentin kur do të realizohen procesi i hedhjes se gjurmës së projektit mbi hartën treguese të regjistrimit dhe kalimi i pronësisë për pasuritë e shpronësuara, citon relacioni që shoqëron këtë vendim.e.xh/

 

 

Në bazë të nenit 4 të ligjit ''Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare'', ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Load More Related Articles
Load More By Etleva Xhajanka
Load More In Ekonomi, Biznes dhe Finance
Comments are closed.

Check Also

Uashington DC, Rama: Shqiptarët dorëzuan listën e floririt, por jo hebrenjtë

TiranĂ«, 4 Mars/ATSH/- Kryeministri Edi Rama ka marrĂ« pjesĂ« sot nĂ« KonferencĂ«n Vjetore tĂ« K…