Home Artikuj te Tjere Vorpsi:Te angazhuar ne luften kunder trafikimit te qenieve njerzore

Vorpsi:Te angazhuar ne luften kunder trafikimit te qenieve njerzore

5 min read
0
141

Prefekti i Qarkut Tirane Sadi Vorpsi gjate mbledhjes se Komitetit AntitrafikTIRANË, 19 Dhjetor/ATSH/- “Do tĂ« jemi gjithmonĂ« tĂ« angazhuar maksimalisht nĂ« çështjet qĂ« lidhen me luftĂ«n kundĂ«r trafikimit tĂ« qenieve njerĂ«zore”, deklaroi sot Prefekti i Qarkut TiranĂ«, Sadi Vorpsi, nĂ« mbledhjen e Komitetit Rajonal Antitrafik, pĂ«r tĂ« bashkĂ«renduar punĂ«n e institucioneve nĂ« nivel qarku.

Gjatë takimit ku merrnin pjesë drejtues të drejtorive rajonale të qeverisjes qendrore dhe vendore, Vorpsi theksoi se lufta kundër trafikimit të qenieve njerëzore si për shfrytëzimin seksual ashtu edhe për shfrytëzimin në punë, cilësohet si një ndër format e reja abuzive të shkeljes së të drejtave të njeriut.
Sipas tij, ky trafik është sot i ndihmuar jo vetëm nga globalizimi i botës moderne, por edhe nga gjendja social-ekonomike e personave që bëhen pre e këtij fenomeni.
“Qeveria, duke i dhĂ«nĂ« seriozitetin maksimal kĂ«saj çështje, qĂ« Ă«shtĂ« sot njĂ« fenomen mbarĂ« botĂ«ror, ka angazhuar pesĂ« struktura tĂ« posaçme, pjesĂ« e tĂ« cilave Ă«shtĂ« edhe Komiteti Rajonal Antitrafik. Si kryetar i kĂ«tij komiteti, ju garantoj qĂ« kemi qenĂ« e do tĂ« jemi gjithmonĂ« tĂ« angazhuar maksimalisht nĂ« çështjet qĂ« lidhen me luftĂ«n kundĂ«r trafikimit tĂ« qenieve njerĂ«zore”, u shpreh Prefekti Vorpsi nĂ« fjalĂ«n e tij.
Siç theksoi ai, ky komitet ka marrë përgjegjësitë e menaxhimit të metropolit, që është duke u përballur përditë e më shumë me një popullsi që vjen gjithmonë e më në rritje.
“Institucioni jonĂ« ka si detyrĂ« kryesore parandalimin e fenomenit tĂ« trafikimit, mbrojtjen e familjeve, grupeve, personave dhe fĂ«mijĂ«ve nĂ« rrezik ose potencial trafikimi, si dhe mbikĂ«qyrjen e zbatimit tĂ« detyrave vendore antitrafik. PĂ«r identifikimin e problemeve parĂ«sore nĂ« nivel Qarku, tĂ« gjithĂ« institucionet pĂ«rbĂ«rĂ«s tĂ« kĂ«tij komiteti nĂ« zbatim tĂ« strategjive kombĂ«tare antitrafik, si dhe nĂ« pĂ«rputhje me masat pĂ«rkatĂ«se ligjore qĂ« parashikohen pĂ«r secilin institucion, kanĂ« pĂ«r qĂ«llim identifikimin, referimin dhe zgjidhjen e rasteve konkrete dhe mĂ« pas shtrirjen e punĂ«s mbrojtĂ«se”, theksoi Vorpsi.
Komiteti Rajonal Antitrafik i Qarkut Tiranë ka hartuar një plan pune, ku parashikohet bashkërendimi i të gjitha veprimeve antitrafik, që kjo luftë të mos mbesë vetëm në kornizën e anëtarëve të komitetit, por të përfshijë brenda saj të gjitha strukturat e organeve të qeverisjes vendore, siç janë bashkitë, komunat dhe njësitë bashkiake.
NĂ« fund tĂ« takimit, Prefekti i Qarkut TiranĂ«, Sadi Vorpsi, shprehu gatishmĂ«rinĂ« e institucionit qĂ« ai drejton pĂ«r t’u angazhuar nĂ« vazhdimĂ«si dhe pĂ«r tĂ« ruajtur bashkĂ«punimin mes institucioneve dhe komunitetit. /a.gegvataj/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ''Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare'', ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Load More Related Articles
Load More By Almarina Gegvataj
Load More In Artikuj te Tjere
Comments are closed.

Check Also

VIDEO/Abuzimet me ndihmën ekonomike, për tu lehtësuar nga taksat

TIRANË, 27 Shkurt/ATSH-Arbi Fortuzi/ – NjĂ« nga shkaqet kryesore qĂ« familje tĂ« ndrysh…